Skip to main content
Miramar Restaurant så dagens lys i 1972

Miramar Restaurant så dagens lys i 1972

Maria Enstad kjøpte bygget i desember 2019 og hun har hatt en klar visjon for det historiske stedet. Det var hennes bestemor, Ragnhild Enstad som åpnet dørene der for 50 år siden. Da er det naturlig at Maria på nytt åpner dørene på Ragnhilds bursdag. (23. juni 2020)

Bildet viser bygget slik det så ut i 1930 årene.

Ukjent årstall, Miramar bygget ligger til venstre og bildet er tatt på oversiden
Ukjent årstall, Miramar bygget ligger til venstre og bildet er tatt på oversiden

Huset var opprinnelig et skipperhus med kolonial. Det er ikke kjent hvilket år det er bygget og det skal ha vært flere ombygninger i forskjellige faser av eiendommens historie. Det man vet er at det var en større ombygning på 1950-tallet.

Ragnhild kom til Drøbak i 1966, skulle egentlig på sommerferie til familie som bodde der, og her ble hun med familien. I 1971 kjøpte Ragnhild det som nå er Miramar. Hun åpnet i 1972 og drev restauranten i 46 år til hun døde i fjor (2018)

Alene om å holde åpent 1. juledag

Historien begynner julen i 1977 da en kameratgjeng sto utenfor restauranten Miramar i Drøbak og var tørste. Vennene ringte til Tore Olsen og spurte om han kunne åpne tappekranene. Tore sa ja og en tradisjon ble til.

Tidligere Bakeri og konditori

Mange har hatt et forhold til Miramar, men huset har også fungert som mer enn bare et serveringssted. Baker Konningen hadde i mange år bakeri og konditori i huset. Konningen hadde også brødutsalg i bygningen til Molle (Peppes i dag) på torget. Etter Konningen kom baker Hansen som drev noen år før bygningen ble solgt og bygget om til restaurantlokaler.

Bilde fra va. 1970, på den tiden holdt det hus for baker og konditor.

Bilde fra va. 1970, på den tiden holdt det hus for baker og konditor.

Kopirett © Miramar Drøbak

Miramar Bar
Jørnsebakken 7
1440 Drøbak

Åpningstider Bar:
Hverdager: 16:00 - 01:00
Helger: 13:00- 03:00

  • Mobil
  • E-post
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.